Publicat el

Neix Mestresclass, espai de vídeos educatius en català a la xarxa


La Universitat Oberta de Catalunya i el diari ARA han presentat (7/1/2013) Mestresclass, una plataforma oberta i col·laborativa destinada a facilitar l'aprenentatge en les aules catalanes mitjançant el format vídeo. En Mestresclass, el professorat català podrà generar continguts audiovisuals i compartir-los en xarxa amb la comunitat educativa.

Segons els promotors del projecte, aquest coneixement aportat pel professorat català té dues vessants:
  • El know how (saber com), és a dir, aquelles pràctiques docents de referència que mostren metodologies i tècniques didàctiques útils i innovadores.
  • Els continguts, en format vídeo, que els mestres saben explicar millor que cap llibre de text o pàgina web existent a internet. Especialment aquells que són relatius al nostre país, la nostra llengua i cultura.
En aquest projecte, la UOC aporta el suport docent i tècnic per a la creació i publicació dels vídeos educatius, és a dir, les pautes que hauran de seguir tots els professors que vulguin crear, editar i publicar un vídeo a la xarxa. Per la seva banda, el diari ARA en garantirà la visibilitat i difusió a internet, a més de publicar altres clips temàtics protagonitzats per reconeguts professors catalans.

Font: UOC (2013/1/7)