Publicat el

Apple va conspirar per apujar el preu dels llibres electrònics


Un judge federal dels Estats Units d'Amèrica ha dictaminat (10/7/2013) que Apple va violar les lleis antimonopoli en conspirar amb editors a fi d'apujar el preu dels llibres electrònics.

El passat mes d'abril de 2012, tal com comentàvem en aquest post de Beat, la companyia Apple i cinc de les grans editorials nord-americanes (Simon & Schuster, Hachette, HarperCollins, Penguin i Macmillan) van ser acusades pel Departament de Justícia dels EUA de conspiració per apujar els preus dels llibres electrònics. Aquest acord estava destinat a tombar el lideratge d'Amazon i la seva política de preus a 9,99 dòlars. Segons les investigacions del Departament el pacte va tenir lloc a finals de gener 2010 -precisament quan Apple presentava l'iPad-, moment en què va detectar que els preus dels llibres electrònics van apujar entre 2 i 3 dòlars en un lapse de 3 dies. Aquesta estratègia va fer que les editorials preferissin vendre els llibres a Apple i retirar-los d'Amazon.

Al judici només hi ha assistit Apple, ja que totes les editorials havien arribat a acords amb el departament de Justícia per evitar la condemna. Apple recorrerà la sentència.

Font: Departament de Justícia dels Estats Units d'Amèrica (10/7/2013)

1 comentaris:

Jaime ha dit...

http://jaimejaner.blogspot.com.es/2013/05/apple-conspiration.html