Publicat el

Arrenca la BNEscolar, web de continguts educatius per a l'ensenyament mitjà


La Biblioteca nacional de Espanya ha presentat (4/7/2013) la BNEscolar, portal realitzat amb tecnologia semàntica i compost per més de 8.500 obres digitalitzades. La BNEscolar consta d'un grup d'elements culturals de la Biblioteca, seleccionats per la seva utilitat per enriquir i complementar els continguts educatius dels ensenyaments mitjans.

El projecte té com a objectiu estructurar i representar semànticament peces rellevants de les principals institucions de la memòria de l'Estat i valoritzar-les per al seu ús educatiu, aprofitant els avantatges de les tecnologies semàntiques de la plataforma de programari social de Gnoss.

El portal està estructurat en tres seccions: Art, Dibuixos dels nens de la guerra i Altres col·leccions.

La primera inclou més de dos mil quatre-centes obres d'art de les col·leccions de gravats de Dürer, treballs de Goya, estampes japoneses, gravats flamencs i holandesos, etc.  La segona, comprèn íntegrament la col·lecció de prop de 1.200 dibuixos pintats per nens acollits en diferents institucions d'Espanya i França durant la guerra civil de 1936-39, i que representen la mirada infantil del conflicte bèl·lic i d'escenes de la vida quotidiana de l'època. I la tercera, consta de més de cinc mil obres culturals sobre diverses disciplines, pertanyents a quinze col·leccions de la BNE, entre les quals estan les següents: Teatre del segle d'Or, Quixots, Material Cartogràfic Manuscrit i Història de la Ciència.

Aquest web està emmarcat en el projecte Spanish Culture in Linked Open Data: Explotació semàntica i valorització educativa de béns culturals.

Font: Biblioteca Nacional de España (4/7/2013)