Publicat el

La UOC adapta el campus virtual als telèfons mòbils

La Universitat Oberta de Catalunya ha presentat (25/10/2011) un nou portal i campus mòbil en fase beta perquè els estudiants puguin accedir als serveis del centre des del seu telèfon intel·ligent o tauleta. La nova plataforma funciona des del passat 26 de setembre i més de 9.000 usuaris únics ja l'han visitada.

El nou portal mòbil inclou la informació més rellevant de la versió estàndard però s'adapta a les necessitats dels telèfons intel·ligents com l'iPhone, BlackBerry i Android. El projecte ofereix als alumnes la possibilitat d'escollir el suport amb el qual volen rebre els materials didàctics -PDF, web, MP3 i MP4, entre d'altres-, i pretén fer més accessibles els materials a qualsevol lloc i a qualsevol hora. S'hi podran consultar, per exemple, les preguntes més freqüents dels nous estudiants, l'agenda d'activitats, les últimes notícies, vídeos molt curts, etc. També hi haurà un accés al catàleg mòbil de la Biblioteca (per a fer cerques o reservar llibres, per exemple), a banda de l'oferta formativa de la UOC, contactes de les seus territorials o informació institucional.

 Durant el mes de novembre també es preveu la sortida a l'Apple Store de l'aplicació iUOC per a iPad en versió beta. L'aplicació, que s'ha fet en col·laboració amb Orange, permetrà facilitar l'accés a les aules, la bústia o Els meus materials per mitjà d'aquesta mena de dispositius. Aviat també es farà l'adaptació d'aquesta aplicació per a tauletes Android.

Font: UOC (octubre 2011)