Publicat el

Penguin entra en el programa d'impressió sota comanda de l'Espresso Book Machine


Penguin Group (USA) s'ha afegit al programa d'impressió sota comanda de la impressora Espresso Book Machine (EBM), creada per l'empresa On Demand Books. L'acord permetrà a les llibreries i biblioteques que disposin de la impressora EBM reproduir una selecció de títols del fons de Penguin, incloent-hi títols del segells de Viking, Riverhead, Dutton i Puffin. La majoria d'impressores es troben als EUA, però també se'n troben al Canadà, Japó, Regne Unit, Austràlia, Holanda  i Egipte (Biblioteca Alexandrina). Heus ací un mapa que mostra els llocs on estan instal·aldes.

En qüestió de minuts la impressora pot imprimir des d'un sol exemplar fins a 200, que s'imprimeixen a partir de document en format PDF, en blanc i negre, amb coberta de rústica en color, i encolats. El contingut de l'editorial arriba a les impressores EBM a través de la xarxa de títols en format digital EspressNet, que en aquests moments inclou un catàleg de 7 milions de llibrres, la majoria en anglès i de domini públic, però també en altres llengües i en règim de copyright, procedents de les editorials i de l'autoedició. Efectivament, mitjançant el programari  d'autoedició SelfServe els escriptors i escriptores poden formatejar, dissenyar, editar, i carregar els seus llibres perquè puguin ser impresos a través de l'EBM, i incloure'ls en la xarxa EspressNet. Està previst que en breu el programa SelfServe converteixi els arxius en format ePub, aptes per a dispositius lectors de llibres electrònics.

La primera impressora Espresso Book Machine es col·locava a la Biblioteca Pública de Nova York el 21 de juny de 2007 i  l'any següent arribava a les biblioteques universitàries nord-americanes i també a  algunes llibreries, com ara la llibreria Blackwell, que va ser la primera a Europa en instal·lar-ne una. 

 Font: Penguin USA, comunicat de premsa (17/1/2013)