Publicat el

Neix EDUTIC, el clúster empresarial català per l’ús de les TIC al món de l’educació

ITworldEdu 2011
Les empreses AV&D, BARCANOVA, CLICKEDU, DIGITAL-TEXT/ELEVEN, E-SONDE, EDEBÉ, QUALITEASY, TEXT-LA GALERA, TICHING, UPCNET i VIRTUS 360, juntament amb el Centre de Tecnologies Ituarte de la Fundació Joan XXIII, amb el suport de la Generalitat de Catalunya, han acordat la constitució d’un clúster d’empreses, amb la forma d’una associació, per impulsar el sector de les TIC a l’educació a Catalunya.

EDUTIC es presentarà en la cinquena edició de l’ITworldEdu que se celebrarà el 24 d’octubre de 2012 al CosmoCaixa de Barcelona. El clúster es planteja com una agrupació de les empreses i les entitats que creen productes o ofereixen serveis de base tecnològica en els processos d’ensenyament i aprenentatge de les etapes no universitàries. Els seus objectius específics són:
  • Aglutinar les empreses que tenen productes tecnològics per a la innovació educativa.
  • Donar suport a les empreses que aconsegueixin allò que els és més difícil, arribar per elles soles.
  • Identificar aquelles actuacions més significatives i innovadores des del punt de vista educatiu.
  • Conèixer les empreses del sector, i impulsar la seva participació en actuacions i projectes conjunts del clúster (p.e: Innovació-Propostes R+D).
  • Identificar els reptes de futur, les opcions estratègiques i les condicions en les que el sector haurà d’operar.
  • Promoure la internacionalització de les empreses.
El clúster parteix d’iniciatives prèvies com el IT World Edu i Logosnet, impulsades per la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona. L’objectiu del grup d'impuls és agrupi les més de 250 entitats, empreses amb diferents especialitats, associacions empresarials, agrupacions d’escoles, universitats i centres tecnològics que actualment formen el sector de les TIC aplicades a l’educació.

Font: Idigital (27/9/2012)