Publicat el

L'empresa tecnològica quebequesa De Marque obté un milió de dòlars de Gallimard, La Martinière i Flammarion


L'empresa tecnològica de distribució de llibres digitals del Quebec De Marque, ha anunciat (22/6/2012)  que rebrà una gran inversió per part part de tres grans grups d'edició francesos, Gallimard, La Martinière i Flammarion. Segons comunicat de premsa la inversió és d'un milió de dòlars entre tots tres, una suma que permetrà De Marque competir en el mercat francòfon del llibre digital i accelerar el seu desenvolupament en el mercat internacional. Recordem que Gallimard, La Martinière i Flammarion crearen el 2009 la plataforma de distribució de llibres digitals  Eden Livres, amb el suport tecnològic de De Marque. Per a més informació sobre Eden Livres us remetem  a aquest post de Beat.

En paraules de Patrick Gambache, president d'Eden Livres i portaveu dels inversors
Fa tres anys que treballem estretament amb De Marque i estem molt satisfets de l'associació entre les nostres empreses. Ens sembla natural mirar de reforçar el lligam contribuint financerament al desenvolupament d'aquesta empresa en un moment en què el mercat del llibre digital s'accelera.
Aquesta inversió completa una sèrie d'inversions privades que han aportat prop de 3 milions de dòlars a De Marque, entre les quals organismes com ara Développement Économique Canada pour les régions du Québec, el Ministeri de Desenvolupament econòmic i de l'Exportació del Quebec, la Societat de desenvolupament d'empreses culturals del Québec (SODEC) i el Fons d'Inversio de Cultura i Comunicacions del Quebec.

A part d'Eden Livres, De Marque ha desenvolupat i porta la gestió de la plataforma de llibres digitals de l'Associació Nacional d'Editors de Llibres del Quebec (ANEL) i de la plataforma italiana Edigita, creada pels tres grans grups editorials italians, Feltrinelli, Messaggerie Italiana/GEMS i RCS/Rizzoli, iniciativa que vàrem comentar en aquest post.