Publicat el

Col·laboracions d'Europeana a Pinterest


Durant els últims mesos Europeana s'ha associat amb cinc GLAMS (galeries, biblioteques, arxius i museus) de tot Europa per a mantenir taulells de Pinterest emprant contingut que està disponible a Europeana.

Juntament amb la Biblioteca de Catalunya, la Biblioteca Pública de Varna, l'Agència Sueca de Patrimoni Nacional, l'Armeria Reial de Suècia i la Universitat de Barcelona, Europeana ha creat un taulell on explora diversos temes que van des dels cartells de la Guerra Civil espanyola i postals pintoresques de la mar Negra, fins a il·lustracions del primatòleg Jordi Sabater Pi, clàssics de la literatura o la història en cartells de la Biblioteca de Catalunya.

Pinterest és un lloc web de ràpid creixement (la xarxa social de moda el 2012), la missió del qual és "connectar tot el món a través de les 'coses' que troben interessants" mitjançant una plataforma global d'intercanvi d'idees. Els continguts s’hi organitzen en diferents taulells virtuals temàtics ("boards") farcits d'imatges (anomenades "pins") que es poden compartir molt fàcilment ("to repin").


Font: Newsletter d'Europeana (juny 2012)