Publicat el

OverDrive i Amazon s'associen per oferir llibres Kindle a les biblioteques públiques dels EUA


Mercès a un acord entre Amazon i la distribuïdora OverDrive, les biblioteques públiques i escolars dels Estats Units podran deixar en préstec llibres digitals Kindle.  OverDrive distribueix llibres electrònics, àudiollibres, música i vídeos a unes 15.000 biblioteques escolars i públiques del món, i més d'11.000 als EUA. Molts dels llibres que inclou el catàleg d'OverDrive són compatibles amb Kindle, per la qual cosa els usuaris només han de cercar els llibres Kindle, i demanar-lo en préstec facilitant el seu número de carnet de biblioteca i les dades d'accés del seu compte d'Amazon. Els títols estan disponibles les 24 hores del dia, tots els dies de la setmana. Gràcies a la tecnologia Whispersync es conserven les notes, textos i pàgines marcades, que es sincronitzen automàticament en cas que el lector i la lectora compri el llibre o el torni a demanar en préstec. Els llibres es poden llegir en tots els models de dispositius Kindle (Kindle 3, Kindle DX, Kindle 1 i Kindle 2), altres dispositius mòbils mitjançant les aplicacions Kindle (Android, iPad, iPod touch, iPhone, PC, Mac, BlackBerry, Windows Phone), o bé a través del navegador de la web amb Kindle Cloud Reader. La transferència del llibre als dispositius es pot fer amb connectivitat Wi-Fi, o bé a través de cable USB (no pas 3G). La pàgina d'Amazon explica el funcionament d'aquest nou servei que proporciona llibres de les biblioteques públiques per a Kindle.

En aquests moments el sistema es troba en fase beta entre algunes biblioteques de l'estat de Washington, com per exemple la Biblioteca Pública de Seattle i la xarxa de biblioteques King County Library System.

Aquesta iniciativa d'Amazon i Overdrive dóna resposta a la creixent demanda de les biblioteques per poder oferir llibres electrònics a les seves comunitats.

Font: Nota de premsa d'OverDrive (20/9/2011)