Publicat el

Amazon llança el seu propi navegador i la tauleta Kindle Fire


Amazon ha anunciat (28/9/2011) (28/9/2011) el llançament del seu propi navegador, anomenat Amazon Silk i la tauleta  Kindle Fire. El sistema de navegació Amazon Silk només és operatiu en la tauleta Kindle Fire. El dispositiu té una pantalla tàctil de 7 polzades (com ara l'Acer Iconia, HTC Flyer o la Blackberry Playbook), mentre que les taules  iPad, Asus Transformer, Packard Bell Liberty, o Samsung Galaxy fan 10 polzades. Kindle Fire funciona amb sistema operatiu Android 2.1, adaptat. Pesa uns 400 grans,  té connexió 3G, suporta el format Adobe Flash, i incorpora una aplicació de correu electrònic (per accedir als comptes de  Gmail, Yahoo, Hotmail, AOL). També incorpora la tecnologia de Wireless Mirroring, que permet visualitzar la pantalla del dispositiu en un monitor de televisió connectat, sense necessitat de cap altre dispositiu addicional. Ara bé,  no disposa ni de  càmera de fotos ni de Bluetooth. Kindle Fire es comença a comercialitzar als EUA, el proper  novembre, al preu de 199$. (Amazon comença a fer les trameses de Kindle Fire el 14 de novembre).

Es tracta d'una tauleta ideada especialment per al consum i la compra de llibres, pel·lícules, revistes, aplicacions i música des de la botiga Amazon. Amazon s'ha associat amb el grup editorial Conde Nast i oferirà, a través de Kindle Fire, l'accés a 17 de les seves revistes més populars (Elle, Vanity Fair, Wire, etc). També ofereix un extens catàleg de més de 100.000 títols de pel·lícules i sèries de televisió, que es poden consultar en streaming o descarregats a través de compra o de lloguer. Les persones que són membres del servei Amazon Prime  poden consultar en línia fins a 10,000 pel·lícules i sèries de TV sense publicitat, per 79$ dòlars anuals. Pel que fa als llibres, Kindle ofereix més d'un milió de títols, 800.000 dels quals al preu de 9,99$, i això sense comptar l'oferta de més de dos milions de títols gratuïts, sense copyright.

Amazon presenta el navegador Silk com un gran avenç tecnològic per la gran rapidesa en els resultats en la descàrrega de pàgines. Aquesta eficàcia s'aconsegueix gràcies a que utilitza els seus propis potents servidors, que són utilitzats per grans portals populars, per la qual s'aconsegueix reduir  la velocitat del trànsit a només uns milisegons. Segons expliquen, Amazon Silk agrega i memoritza  l'historial de les consultes, i això els hi permet guanyar temps i proporcionar una navegació més fluïda. De fet fa15 anys que Amazon ha anat desenvolupant un sistema que permet saber què han comprat i consultat els clients i oferir funcionalitats com per exemple "els clients que han comprat aquest producte, també han comprat....".  Observant el comportament de navegació i compra dels usuaris han pogut  afinar la cerca i establir sistemes de predicció més intel·ligents i precisos per poder oferir el millor servei.

És innegable que Amazon ha sabut construir un sistema tancat de comercialització de continguts digitals molt eficaç. Ara, amb el navegador Silk, Amazon també tindrà accés a l'historial de navegació de la seva clientela.

1 comentaris:

Ignasi J. Real ha dit...

Pregunta, al meu parer, clau: permetrà Kindle Fire la lectura de formats ePub(3)? He llegit en portals nordamericans que no serà així, cosa que pot resultar un greu entrebanc en la implantació de l'estàndard de format d'ebook. A partir d'aquí: creieu que es configuraran dos entorns paral·lels i incompatibles de llibre electònic, Amazon/mobi vs. ePub? O més aviat aposteu per un escenari "the winner takes it all"?