Publicat el

Video-in-Print: Vogue Rússia publica un número que incorpora una petita pantalla de vídeo extraplana


El número de desembre de la versió russa de la revista Vogue, que pertany al grup Condé Nast., inclou publicitat en forma d'un vídeo incrustat en una pàgina. El vídeo ha estat realitzat amb la tecnologia Video-in-Print (vídeo sobre paper), desenvolupada per l'empresa californiana Americhip. Aquesta tecnologia consisteix en incrustar en les pàgines de paper una pantalla extraplana de cristall líquid, amb resolució de 320 x 240 píxels, que ve amb un altaveu diminut incorporat per reproduir el so. En obrir la pàgina que conté el vídeo reproductor aquest s'activa automàticament i mostra imatges de gran qualitat.


Es tracta d'un anunci de la nova campanya del licor Martini Gold, amb ampolla dissenyada per Dolce & Gabbana, protagonitzat per l'actriu italiana Monica Belluci. S'en fa un tiratge especial de 7.000 exemplars, dels 150.000 que distribueix la revista.

Vogue Rússia és la primera revista europea de gran tiratge en incorporar aquesta tecnologia. El setembre de 2009 es va utilitzar per primer cop en l'edició impresa de la revista nord-americana Entertainment Weekly, del grup Time Warner, per a una campanya publicitària de Pepsi i la cadena de televisió CBS.

En el vídeo que us presentem a continuació mostra el funcionament d'aquesta tecnologia.



La inclusió de petites pantalles animades en revistes de paper no és nova. Abans de la invenció de la tecnologia Video-In-Print ja s'havien fet algunes experiències, com ara el cas de la revista Esquire, que l'octubre de 2008 publicà una edició limitada experimental que incorporava anuncis sobre pantalla de tinta electrònica, tal com vàrem comentar en aquest post.

Font: Press Distributors Association (3/12/2010)