Publicat el

El Diccionari Biogràfic de Dones, en línia

El 10 de desembre passat es presentà el Diccionari Biogràfic de Dones, diccionari en línia d'accés públic i gratuït que inclou 655 biografies de dones dels territoris de parla catalana entre els segles I i XXI i que ha publicat la Xarxa Vives d’Universitats, amb el suport del Govern de la Generalitat de Catalunya i el Consell de Mallorca.

Es tracta d’un projecte en curs, viu, que continua redactant noves biografies i que deixa la porta oberta a actualitzar i ampliar l’actual fons biogràfic a partir de les aportacions dels grups de recerca universitaris, els estudiosos vinculats als centres d’història local, els professionals implicats en aquest àmbit i la societat civil en general. En aquest sentit el web incorpora un apartat que permet als usuaris suggerir la incorporació de noves fitxes biogràfiques.

El web incorpora diverses funcionalitats, com ara cerca per nom, per segle, condició, llocs de vinculació, entitat i moviment. La informació que s'hi presenta és extensa i detallada. Una molt bona obra.