Publicat el

Qwiki, presentacions visuals interactives en temps real


Qwiki és una plataforma que ofereix presentacions de vídeo interactives en temps real a partir de múltiples i variades fonts de dades. Mitjançant la conversió d'informació estàtica en històries interactives visuals i narrades, pretén reinventar la manera en què experimentem la informació. Es presentà fa pocs dies en versió alfa privada (21/10/2010).

Qwiki actualment cobreix 2 milions de termes de referència, incloent-hi una àmplia varietat de persones, de llocs i de coses. L'usuari pot escriure qualsevol dels termes indexats i Qwiki genera una "experiència de la informació" per descriure-la. Els textos de base són els de la Wikipedia en anglès, els quals són narrats i s'hi presenten contextualitzats amb mapes, vídeos, animacions, línies del temps, etc. de fonts diverses i de forma totalment interactiva.

L'aplicació pot tenir el seu interès en periodisme i educació. Tanmateix, sembla que a partir de l'aplicació original apareixeran pròximament altres productes un dels quals permetrà fer currículums personals en temps real que recollirà les dades pròpies de les xarxes socials, mentre que un altre producte anirà destinat a les empreses perquè ofereixin serveis. També es desenvoluparan aplicacions per a mòbils.

Actualment, per a accedir al servei cal demanar una invitació. Tanmateix, clicant en l'enllaç a la ciutat de Barcelona podeu fer-vos-en una idea del producte.

A continuació us deixem un vídeo prototip de l'aplicació Qwiki despertador per a l'iPhone.