Publicat el

Escletxa llança el primer conte infantil en català per a l'iPad


Escletxa, un estudi d'il·lustració de Barcelona, ha llançat (11/11/2010) el primer conte infantil en català per a iPad: Marti un pingüí tafaner, adreçat als infants més petits. El conte es pot llegir i escoltar en tres idiomes (català, castellà i anglès). L'avançament de les pàgines pot ser automàtic o manual. Si es fa manualment, fent un clic sobre el personatge la veu s'activa i, a mesura que es va narrant, es marquen les paraules en un to més fosc (tipus karaoke). El lector ha d'anar girant una mica l'iPad cada vegada que es passa la pàgina, i així l'iPad es converteix també en objecte de joc.

El conte narra el viatge del pingüí Martí, que surt de casa seva, a l'Antàrtida, per començar una nova aventura per tot el món, i a cada pàgina troba paisatges i hàbitats variats amb un animal amb el qual estableix un diàleg. Conté 9 pàgines i 3 jocs interactius (joc de fer parelles de cartes de personatges, localització del pingüí en un escenari, i col·locació de les figuretes en l'hàbitat on pertoca identificant les formes).

Al llarg de la narració  apareixen 16 interactivitats, com ara arrossegar personatges amb el dit, objectes que es mouen si els toques, que es o cauen si gires l'iPad (que recorden l'efecte dels caramels caient per la vora de la pantalla que trobàvem a Alice in Wonderland, la primera aplicació de "conte" enriquit feta a mida de l'iPad), objectes que es fan girar, diferents efectes de so quan es toca la pantalla, etc. Interessant l'efecte musical d'un ocell amb el bec pintat amb colors diferents imitant tecles d'un xilòfon, i quan les toques canvien de nota de manera aleatòria.

L'aplicació es ven a través d'iTunes al preu de 2,99 dòlars.