Publicat el

Equatik, el primer portal nàutic en castellà per a l’edició i distribució de llibres digitals

S'acaba de posar en marxa (18/11/2010) Equatik, el primer portal de literatura nàutica en llengua castellana que pretén apropar el món de la nàutica als nous lectors digitals. És un projecte editorial que aposta pels nous formats de lectura i per l’especialització dels continguts.

Equatik acull una llibreria digital, una revista electrònica en format blog i una editorial digital, en format de llibre electrònic o e-Book.

Com a llibreria, vol servir de canal de distribució i comercialització per a les editorials que s'ocupen de la nàutica, així com oferir un catàleg confeccionat específicament per a lectors amb aquestes inquietuds. Com a revista aposta per obrir un espai de reflexió sobre els canals que vinculen a l'home des de sempre amb l'aigua. I com a editorial es proposa promoure iniciatives relacionades amb la conservació del patrimoni nàutic i les arts marineres, oferir eines de publicació i difusió a nous escriptors, així com rescatar aventures marineres de generacions antigues. També ofereix serveis de digitalització de continguts.

El Museu Marítim de Barcelona és un dels principals col·laboradors d’aquesta llibreria i hi participa en l'àmbit de la difusió del patrimoni i la cultura marítima.