Publicat el
divendres, de novembre 19, 2010
Editorial Galaxia i Perro Verde Films presenten els primers contes en gallec per a iPad i iPhone
Editorial Galaxia i Perro Verde Films han anunciat el llançament de ContoPlanet, un portal que comercialitzarà els primers contes en gallec preparats per a ser descarregats com a aplicacions per a l'iPad i l'iPhone des de la botiga Apple Store. El projecte, que s'ha presentat en el marc de la Fira de Continguts Digitals FICOD (Madrid, 17/11/2010), ha comptat la participació de l'empresa tecnològica Milrayas i el suport de l'Axencia Galega das Industrias Culturais.
Els contes es presenten en tres idiomes, gallec, castellà i anglès. L'usuari pot llegir i escoltar les locucions dels contes en els tres idiomes, que han estat fetes per professionals. Molt interessant sembla la possibilitat que tenen els usuaris de gravar, si així ho desitgen, la seva pròpia locució del conte, dedicar el conte a algú, i fins i tot canviar la història, o sigui l'usuari pot crear una versió personalitzada del conte. Donat que els textos es poden seleccionar en un idioma, i la locució en un altre, es poden emprar com a eina per d'aprenentatge d'idiomes. Per llegir els llibres hi ha l'opció de mostrar o ocultar els textos, escoltar els contes de forma automàtica (tenen una durada no superior a 5 minuts), sense necessitat de tocar la pantalla, o bé passar les pàgines de manera manual. Els contes contenen àrees tàctils interactives, efectes de sons i animacions dels personatges, i efectes de pas de pàgines. S'han fet dues versions diferents adaptades expressament per a iPad i iPhone.
De moment, la col·lecció de ContoPlanet inclou cinc contes interactius, tres dels quals estaran actius pels volts de Nadal i els altres dos durant el mes de gener. Coincidint amb el llançament promocional el primer títol es podrà descarregar gratuïtament durant un temps. Els cinc títols, que pertanyen a la col·lecció Árbore de Galaxia, són els següents: Puag, que noxo! i Un can no piso!, de Fina Casalderrey (il·lustrats per Xan López Domínguez i Kristina Sabaite), Quen son?, d'Alicia Borrás (amb il·lustracions d'Andrés Meixide), Voces na lagoa do espantallo!, de Xan López Domínguez, i Conto para non comer, d'Oli (també il·lustrat per Andrés Meixide).
Beat, Observatori de l'edició digital, és un blog/web (www.beat.cat) sobre les tecnologies de la informació i la comunicació en el món de l'edició. És una proposta de Iolanda Bethencourt i Josep Maria Vinyes. Us animem a participar-hi i a col·laborar-hi amb els vostres comentaris, suggeriments i articles (beat@beat.cat).
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada