Publicat el

ENA, la biblioteca digital de la construcció europea

European NAvigator (ENA) és una biblioteca digital multimèdia d'accés gratuït per Internet que documenta la història de la construcció europea i de les organitzacions europees des de 1945 fins a l'actualitat.

Es basa en dos tipus de documentació: documents històrics (com articles de premsa, tractats, fotos, caricatures, facsímils, cartes, programes de ràdio i televisió, entrevistes, pòsters, discursos, clips vídeo, informes i textos publicats en el Diari Oficial de la Unió Europea) i documents creats per especialistes en Història contemporània o en Dret internacional i europeu: textos de síntesi a manera d'introducció a la matèria, mapes i esquemes interactius i documents que contenen un breu currículum vitae d'eminents personalitats que han contribuït a la creació de l'Europa unida. Tots els documents tenen un títol i una llegenda, així com una menció de la font i dels drets d'autor.

Quant a tecnologia, ENA empra el Multimedia Content Explorer, una interfície gràfica d'usuari desenvolupada pel Centre Virtuel de la Connaissance sur l'Europe. ENA requereix Flash Player.