Publicat el

Dos exemples de projectes artístics a partir de llibres amb realitat augmentadaVídeo que mostra el projecte artístic de Camille Scherrer.

A través del blog La Feuille hem conegut l'existència de dos projectes artístics al voltant del llibre amb realitat augmentada.

El primer és un projecte de Camille Scherrer titulat Souvenirs du Monde des montagnes, un llibre de records d'infantesa on les imatges, fotografies personals, prenen vida i afegeixen animacions. La interacció es realitza mitjançant una làmpada que incorpora una càmera que s'enfoca sobre el llibre i es projecta sobre una pantalla, i d'un programa d'ordinador que reconeix les imatges i les anima.

El segon és una instal·lació artística creada pel grup ReCreat. El vídeo que us presentem ens mostra un viatge fantàstic a través de l'àlbum il·lustrat Alícia i el país de meravelles d'Ignasi Blanch i Àngel Burgas (La Galera, 2007). La instal·lació ens proposa una lectura diferent, on els escenaris van canviant i cada viatge i cada lectura permet recrear diferents versions de la mateixa obra.