Publicat el

Grans editorials nord-americanes ofereixen llibres electrònics adaptats a l'iPhone



L'empresa ScrollMotion, especialitzada en crear aplicacions per a l'iPhone i iPod Touch, acaba de llançar la nova aplicació Iceberg, que permet llegir llibres electrònics a través de l'iPhone. El llançament s'ha produït amb un acord previ amb 6 grans editorials nord-americanes, Random House, Hachette Group USA, Penguin Group USA, Counterpoint, Houghton Mifflin Harcourt, i Simon & Schuster, que han acordat oferir simultàniament les seves novetats editorials en format Iceberg. En aquests moments estan disponibles una vintena de títols, entre els quals destaquen Twilight de Stephenie Meyer, Extras, de Scott Westerfeld, Brisingr de Christopher Paolini, Shadow Country de Peter Matthiessen, i When We Were Romans de Matthew Kneale, i preveuen oferir 200 títols més en les properes setmanes. Els títols es venen des de la botiga iTunes, al mateix preu que la versió en paper, i estan protegits amb DRM.
El programa Iceberg imita l'experiència real de lectura de llibres ja que utilitza la interfície iTouch de l'iPhone, que permet passar pàgines, reduir i expandir el text, prendre notes i marcar el text, amb un toc dels dits sobre la pantalla. Una particularitat que diferencia Iceberg d'altres aplicacions per a iPhone, com per exemple Stanza, és que cada llibre es descarrega com a aplicació independent, i no com a part d'una biblioteca dependent d'una determinada aplicació. Per a més informació sobre Stanza us remetem a aquest post.

Durant el 2008 les editorials Houghton Mifflin Harcourt, HarperCollins, i Penguin han llançat algunes iniciatives destinades a l'iPhone, com hem comentat en aquest post, aquest, i aquest altre.


Font: Publishers Weekly (23/12/2008) i Wired (22/12/2008)