Publicat el

Webs socials per a joves lectors

Mentre les xarxes socials horitzontals (generalistes) presenten alguns dubtes sobre el seu futur, les xarxes socials verticals (de nínxol), en canvi, van fent forat. En aquest post us parlem de tres xarxes socials (verticals) de i per als joves i al voltant del món del llibre: Spinebreakers, Girl Attitude i HarperTeen. Són tres propostes molt diferents, totes igualment interessants.


Spinebreakers

Spinebreakers és una xarxa social per a joves lectors creada per l'editorial Penguin UK el setembre del 2007. El tret més distintiu és que està gestionada per adolescents: el cor de l'equip editorial està integrat per nou adolescents de 13 a 18 anys que gestionen una gran xarxa d'editors adolescents repatits per tota la Gran Bretanya. L'equip produeix una gran varietat de contingut multimèdia, que inclou ressenyes d'àudio i de vídeo, sobrecobertes i finals de llibres alternatius, bandes sonores, entrevistes a autors, podcasts, blocs, històries curtes i molt més. A més, organitza actes fora d'Internet, com ara xerrades amb autors i tallers d'escriptura.


Girl Attitude

Girl Attitude és un lloc web adreçat a les adolescents franceses. Creada per Éditions Univers Poche, de París, proposa l'actualitat de la literatura femenina sota quatre grans rúbriques: moda, noia i treball, rock i actitud zen. Ofereix llibres sobre temes relacionats amb el món de la dona: històries d'amor, psicologia, dones, receptes, compres, etc. Com a xarxa social ofereix un espai de trobada i d'intercanvi entre les lectores a través de blocs, tests de personalitat, concursos, jocs, etc. Girl Attitude també té dos índexs, per llibre i autor, amb la finalitat que la usuària pugui localitzar fàcilment les noves publicacions i les obres literàries.


HarperTeen



HarperTeen és el lloc web de l'editorial HarperCollins que recull les publicacions d'avui i de sempre sobre el món del jovent. Aparegué encara no fa un any i s'associà amb la xarxa social MySpace (a Beat ens en férem ressò en aquest article).

HarperTeen també té un canal propi a Facebook, a Twitter i a Youtube.

1 comentaris:

Anònim ha dit...

Felicitats pels continguts del bloc/blog. És cert que les xarxes socials verticals van guanyant en nombre d'usuaris i d'influència. I vosaltres ajudeu des d'aquí a conèixer algunes de les propostes més interessants pels que ens agrada la literatura.

Salutacions!