Publicat el

Wikia Search un cercador per a fer la competència a Google


Wikia Search, el nou cercador d'Internet promogut pel cofundador de l'enciclopèdia electrònica Wikipedia, Jimmy Wales, acaba de ser llançat (7/1/2008) en la seva versió alfa. Segons Wales, Wikia competirà en menys de tres anys amb els principals cercadors d'Internet, com Google i Yahoo!

Al contrari dels algoritmes que empren els cercadors actuals per a la classificació dels llocs web, que estableixen un ordre de prioritat de resultats segons la freqüència dels enllaços, Wikia, a més, es basa en les opinions d'una comunitat d'usuaris de confiança (registrats) que valoren les pàgines. El sistema de cerca i els algoritmes que empra el cercador provenen de projectes de programari de codi obert o s'han desenvolupat expressament per al cercador i se'n farà públic el codi font.

Wikia, al contrari que Wikipedia, té com a objectiu obtenir ingressos venent publicitat, la qual apareixerà en les pàgines de resultats. Wikia Search té el suport financer d'Omidyar Network, empresa creada per Pierre Omidyar, fundador de la casa de subhastes per Internet eBay.