Publicat el

Ubicuo Studio publica Infinit, una antologia poètica interactiva de Màrius Sampere


Dibuix de Màrius Sampere, publicat per primer cop a Infinit

Avui us presentem Infinit ∞, un llibre digital interactiu made in Catalonia,  creat per Ubicuo Studio, una empresa amb seu a La Bisbal d'Empordà. Es tracta d'una antologia poètica del poeta Màrius Sampere adaptada a dispositius iPad i iPhone, que aplega 44 poemes, imatges de l'obra gràfica fins ara inèdita de l'autor i arxius de vídeo dels poemes recitats pel propi poeta.

El llibre està concebut a partir de conceptes ja explorats anteriorment en literatura i que tenen a veure amb l’univers de Màrius Sampere. Un d’ells és el concepte de l'atzar:  els poemes es carreguen sempre de manera aleatòria. Els quaranta-quatre poemes continguts a l'Infinit generen mil cinc-centes lectures possibles. L’altre concepte és el de l’infinit: un cop el lector acaba el llibre, aquest es torna a carregar, permetent que la lectura mai s’acabi.

Val a dir que el llibre també ofereix la possibilitat d'una lectura més convencional i lineal dels poemes, amb un índex a sota que et va mostrant sempre el títol del poema anterior i el següent.

Amb aquesta aplicació Ubicuo Studio fa una passa endavant en l'edició de poesia i literatura en general, per a dispositius mòbils, en desprendre's totalment de la linealitat dels llibres per passar a una aletorietat de la seqüència.

 En paraules de Maria Cerezo i Emma Llensa, fundadores d'Ubicuo Studio,
Amb l'Infinit no renunciem a cap de les possibilitats de riquesa de l'obra de Màrius Sampere, ja que inclou la força del recital, podem escoltar la seva veu, llegir la seva paraula i gaudir de les imatges de la seva obra gràfica.  
La nostra idea al llibre és que quan el lector arribi a l’última pàgina el llibre torni a generar una possibilitat de lectura nova, fent que així el llibre sigui infinit.

Infinit es pot descarregar aquí al preu de 4,49 €, des del proppassat mes d'abril. 

Ubicuo Studio desenvolupa i dissenya llibres interactius per a iOS i Android, i té experiència en diferents formats des de llibres de fotografia, llibres infantils i poesia. Per a més informació sobre altres llibres digitals d'Ubicuo Studio, us remetem a aquest post de Beat i a aquest altre.


"Viure és provar-ho infinites vegades", vers de Màrius Sampere a la llera del riu Besòs, al seu pas per Santa Coloma de Gramanet