Publicat el

Helpouts, nou servei de Google per a l'aprenentatge a distància

Google acaba de presentar Helpouts, un nou servei d'aprenentatge i consulta a través de vídeo-trucades dirigit a professionals o experts que vulguin compartir els seus coneixements amb altres persones i "guanyar diners en compartir les seves habilitats i coneixements". També hi haurà la possibilitat d'oferir ajuda de manera gratuïta.

El servei encara no s'ha obert al públic i de moment només s'accepten usuaris mitjançant invitació. Les persones que vulguin oferir els seus coneixements hauran d'inscriure's a les temàtiques en què són experts i indicar la seva disponibilitat horària. Tant els 'experts/professors' que vulguin cobrar per les vídeo-trucades com els 'alumnes' hauran d'obrir un compte a Google Wallet (sistema de pagament mòbil de Google), ja que serà l'únic mitjà pel qual es realitzaran les transaccions. Per a l'ús de Helpouts també caldrà tenir un compte a Google+. Helpouts, utilitzarà la tecnologia de comunicació dels Hangouts (aplicació multiplataforma de missatgeria instantània).

Google cobrarà una comissió del 20%. Segons l'empresa nord-americana, Helpouts pretén ser una “ajuda real, de gent real, en temps real”.