Publicat el

Google presenta dues noves propostes per a l'ensenyament


Google ha anunciat (24/7/2013) que començarà a vendre i llogar llibres de text a través de la seva botiga Google Play a partir del proper mes d'agost. Google està treballant amb cinc grans editors de llibres de text -Cengage, Wiley, Pearson, McGraw-Hill i Macmillan- a fi que els estudiants puguin comprar els llibres de text digitals o llogar-los durant un màxim de sis mesos. Els preus seran "fins al 80 per cent" del que tenen en format imprès, afirmació que coincideix amb la d'Amazon pel que fa al lloguer de llibres de text del Kindle.

La nova secció Google Play Textbooks s'estrenará als Estats Units a principis d'agost. Els llibres de text estaran disponibles al web i a través de dispositius iOS i Android. Si bé no se saben totes les característiques del servei, Google comenta que l'aplicació Android de llibres de text comptarà amb un mode de lectura per la nit i permetrà crear i sincronitzar els marcadors i passatges destacats entre els dispositius.

Aquest anunci de Google se suma al que va realitzar al maig amb Google Play Education, que permetrà als professors descobrir aplicacions dissenyades específicament per als estudiants a partir de 12 anys. La secció, que es llançarà aquesta tardor, estarà organitzada per matèria i nivell, i, entre altres, tindrà aplicacions de socis com ara la NASA i PBS.