El projecte es basa en el fet que quan es compra un exemplar d'un llibre aquest té el text sencer i complet, es tracta d'introduir una encripació que en el moment que es realitza una còpia modifica aleatòriament els textos originals, sense alterar, però, la seqüència de la lectura. El text es va modificant de còpia en còpia, i es van creant així exemplars únics del llibre cada vegada que passa a una altra mà.
Pel que fa al control antipirateria en els llibres electrònics mitjançant DRM, recordem que en l'actualitat s'utilitzen dues menes de DRM. Una d'elles és el DRM anomenat dur, creat per Adobe Digital Editions, que tanca l'arxiu físicament i permet transferir-lo a un nombre determinat i limitat de dispositius del comprador. Un altre tipus de DRM és l'anomenat tou o social, que consisteix en marcar l'arxiu amb una marca d'aigua, que permet resseguir la pista fins al propietari original si el llibre circula il·legalment per la xarxa. El SiDiM és un tipus de DRM social, que substitueix sinònims i paraules o frases del text per altres paraules, alhora que utilitza marques d'aigua.
El projecte està patrocinat pel Ministeri alemany federal alemany d'educació i recerca, i hi participa l'Associació alemanya de llibreters, així com diverses empreses tecnològiques (CoSee, 4Readers, i Juni.com) i un important bufet d'advocats (Notos Rechsanwälte). Tenen previst posar el programa a disposició de les editorials.
![]() |
Variacions aleatòries del text, tretes del bloc Goodereader |
Font: Lesen.net (12/6/2013) i Goodereader (14/6/2013)
1 comentaris:
O sigui, q ens podríem trobar amb alguna cosa així: "8 de març.- com q hi ha una passa de grip, han hagut de tancar la Universitat" etc
No ho veig clar.
Publica un comentari a l'entrada