Publicat el

Amazon llança Storyteller, una eina per a crear automàticament guions il·lustrats de pel·lícules



Imatges procedents de la revista Animation Magazine

Amazon Studios ha llançat (6/6/2013) Storyteller, una eina gratuïta en línia que permet crear automàticament guions il·lustrats de pel·lícules (o storyboards) a partir de guions de text. Aquesta eina permet visualitzar en imatges els propis guions i també els guions d'altres guionistes que l'han fet accessible a través d'Amazon Studios. Tal i com s'explica la web, el programa funciona de la següent manera: primer escanneja el guió i  després identifica les escenes, les localitzacions i els personatges a partir de la descripció de les escenes, i fa una tria d'imatges des d'una biblioteca que conté milers de personatges, objectes d'atrezzo i paisatges de fons. En aquest punt el guionista pot canviar les imatges triant-ne unes altres  de la biblioteca de Storyteller i afegint-hi imatges pròpies. Un cop finalitzat el procés pot pujar el guió a Amazon Studios i compartir-lo amb la comunitat perquè aporti comentaris i suggeriments.

Amazon Studios es reserva el dret de compra sobre el projecte durant 45 dies, pel qual pagarà un preu que pot oscil·lar entre 55.000 dòlars, si es tracta d'un guió per a una sèrie d'episodis, i 200.000 dòlars si es tracta del guió per a una pel·lícula. El període de 45 dies comença de nou en cas que es revisi el projecte i es torni a penjar. A més a més Amazon Studios té la possibilitat d'ampliar el període d'opció de compra durant dos períodes addicionals de 18 mesos,  pagant 10.000 dòlars per cadascuna de les extensions. Un cop passats els 45 dies, i si no s'ha exercit el dret de compra, es pot retirar de la web. Val a dir que Amazon Studios manté per sempre el dret a realitzar i distribuir tràilers d'una durada màxima de 10 minuts, basats en el guió.

Amazon creà Amazon Studios el novembre de 2010 amb l'objectiu de desenvolupar pel·lícules i sèries, a partir d'idees i guions proporcionats per la comunitat d'arreu del món. Per a fer-ho possible es va associar amb la productora de Hollywood Warner Bros., a la qual presenten els projectes més ben valorats. Des de la seva creació, Amazon Studios ha rebut més de 14.000 guions de pel·lícules i 4.000 pilots per a sèries, dels quals 25 estan en procés de proves de funcionament i desenvolupament.

Amb el llançament del programa Storyteller, Amazon fa una altra passa en la línia de facilitar la creació i la publicació de continguts a través de la seva plataforma.


 Font: Nota de premsa d'Amazon (6/6/2013)