Publicat el

Amazon llança Kindle Worlds, una plataforma comercial fanfiction


Amazon ha anunciat (22/5/2013) el llançament de Kindle Worlds, una plataforma comercial que permetrà a qualsevol escriptor crear obres fanfiction (dit també fanfic) a partir d'històries i personatges de ficció originals i guanyar regalies per això. Amazon Publishing ha obtingut llicències de sèries com ara Gossip Girl, de Cecily von Ziegesar, Pretty Little Liars, de Sara Shepard i Vampire Diaries, de L.J. Smith i té previst disposar aviat de més llicències de sèries de televisió, cinema, llibres, jocs i música. A través d'aquestes llicències, Kindle Worlds permetrà que qualsevol escriptor pugui publicar històries autoritzades inspirades en aquests móns populars i posar-les a disposició dels lectors a la botiga de Kindle.

Amazon pagarà royalties tant als titulars dels drets originals com als fans autors de les obres derivades, els quals rebran el 35% dels ingressos nets de les obres de més de 10.000 paraules. Per a treballs més curts, oscil·lant entre les 5.000 i les 10.000 paraules, que habitualment es venen per menys d'un dòlar, els royalties seran d'un 20% dels ingressos.

El portal es llançarà durant el més de juny amb més de 50 obres realitzades per encàrrec. Amazon fixarà el preu de venda, que oscil·larà entre els 0,99$ i els 3,99$. Per a poder publicar en aquesta plataforma, l'autor s'haurà de registrar i Amazon podrà rebutjar l'original si aquest conté pornografia, contingut ofensiu, etc.

Font: comunicat de premsa d'Amazon (22/5/2013)