Publicat el

La Biblioteca Nacional d'Espanya incorpora el seu catàleg digitalitzat a la llibreria virtual de la Casa del Libro

La Biblioteca Nacional d'Espanya  (BNE) i la Casa del Libro han signat un conveni per incorporar obres digitalitzades del catàleg de la BNE a la llibreria virtual de Casa del Libro. En virtut d'aquest acord, el primer d'aquestes característiques a l'Estat, la BNE amplia les funcionalitats del seu portal en oferir als ciutadans el seu catàleg de llibres electrònics de forma gratuïta a través de Tagus, la solució de lectura de Casa del Libro, compatible amb la majoria dels principals lectors i dispositius del mercat. Els llibres electrònics de la BNE es podran llegir així des de qualsevol dispositiu (Apple, Android, e-reader Tagus o qualsevol altre del mercat) i des de qualsevol navegador (PC, Apple i Android), sense necessitat d'haver d'instal·lar programari addicional i sense DRM, descarregant l'App Tagus de Casa del Libro.

Com a primera fase, els usuaris podran consultar més de 500 obres corresponents a dues de les col·leccions més emblemàtiques de la Biblioteca Digital Hispánica: Obras Maestras i Viajes. La consulta de les obres en aquest format es podrà fer des de la pàgina web de Casa del Libro, des del propi portal de Biblioteca Digital Hispánica (BDH), i des de l'Aplicació Tagus per a dispositius mòbils.

La BNE ha digitalitzat fins ara més de 100.000 obres que són accessibles a través de la BDH de forma lliure i gratuïta. Actualment té en marxa un projecte de digitalització dels seus fons que té com a objectiu oferir 200.000 títols (al voltant de 25.000.000 pàgines) per al final del 2013.

Font: Comunicat de premsa de la Biblioteca Nacional de España (2/4/2013)