Publicat el

Es publica l’Anuari de l’Observatori de Biblioteques, Llibres i Lectura de l'any 2012


Acaba de publicar-se a RACO (Revistes Catalanes amb Accés Obert) el volum 2 de l’Anuari de l’Observatori de Biblioteques, Llibres i Lectura corresponent a l'any 2012. L’Anuari 2012 recull una impressió general del que s’ha fet, al voltant de la lectura i l’edició, en les biblioteques, les escoles i les llibreries de Catalunya al llarg dels anys 2010 i 2011; a més de tots els estudis i les recerques que s’han publicat en aquest període.

Editat per Maite Comalat i Lluís Agustí, els articles s’han encarregat a professionals i investigadors relacionats directament amb aquests temes per poder garantir la qualitat i la coherència de les dades. Així doncs, qui llegeix trobarà un primer bloc d’articles dedicats a l’anàlisi de l’edició durant aquest període amb una incidència especial en els materials adreçats específicament al públic infantil i juvenil. Un segon bloc, amb els articles que recullen les accions i activitats que s’han dut a terme a les biblioteques i entorn de la promoció de la lectura. I en el tercer, els articles que analitzen els estudis i la recerca sobre l’edició, la lectura i els llibres infantils i juvenils.

La publicació dels Anuaris té com a objectiu recollir periòdicament l’estat de la qüestió i el balanç d’actuacions dutes a terme en els diversos àmbits de l’Observatori de Biblioteques, Llibres i Lectura, que es va crear, oficialment, el 14 de juliol de 2008 i que està adscrit a la Facultat de Biblioteconomia i Documentació de la Universitat de Barcelona.

Per consultar les edicions del 2010 i 2012: Anuari de l'Observatori de Biblioteques, Llibres i Lectura