Publicat el

Google desenvolupa un DRM per a HTML5


Google acaba d'actualitzar el canal dev de Chrome OS amb una nova versió (27.0.1438.8) que presenta com a novetat l'addició de DRM per a HTML5. Fins ara, el DRM per a HTML5 només era disponible en els dispositius basats en processadors ARM. El DRM desenvolupat, anomenat Widevine, permet llicències Widevine per a la reproducció d'àudio o vídeo HTML5.

Aquesta funcionalitat és possible gràcies a la darrera plataforma de seguretat d'HTML5 que porta el nom d'Encrypted Media Extensions (EME), que permetrà a creadors i distribuïdors de contingut emprar el web sense tecnologies addicionals com ara flash o silverlight.

Les empreses que donen suport a la proposta d'EME, com ara Google, Microsoft i Netflix, estan al corrent que la paraula DRM genera rebuig, de manera que insisteixen en dir que EME no és un DRM. En efecte, tècnicament no ho és, però sí defineix una arquitectura comuna per a l'HTML5 per a instal·lar un mecanisme de plug-ins de DRM.
EME ha estat creat per a proporcionar una forma única d'interactuar amb el contingut protegit. Netflix ja està utilitzant EME per als seus vídeos HTML5.