Publicat el

Telefónica presenta la seva oferta tecnològica per al sector educatiu

La sala Learning Xperience en el Corporate Innovation Center
Telefónica ha presentat (12/3/2013) la seva proposta tecnològica en matèria educativa a la nova sala Learning Xperience situada en el Corporate Innovation Center (CIC) del Districte Telefónica de Madrid. Es tracta d'una oferta integral per a centres escolars i altres àmbits educatius i de formació que inclou una plataforma EVA (Entorn Virtual d'Aprenentatge), continguts digitals i formació TIC per al professorat, entre d'altres serveis.

Telefónica Learning Services ha desenvolupat un Entorn Virtual d'Aprenentatge (EVA) propi, denominat Weclass. Es tracta d'una plataforma pedagògica per a ús en les aules, que estarà disponible per al pròxim curs escolar, compatible amb totes les editorials i accessible a través de qualsevol dispositiu mòbil que permet personalitzar l'educació en col·legis i institucions educatives. Amb aquesta solució s'afavoreix l'accés dels alumnes a qualsevol contingut digital des de tauletes, així com la comunicació i el treball col·laboratiu entre els alumnes, professors i pares. A més, facilita als professors la creació de continguts interactius ajustats a les necessitats específiques de cada estudiant.

Telefónica també ha desenvolupat una sèrie de solucions destinades a desenvolupar les capacitats dels professors, com ScolarTic: una xarxa social que permet als docents instruir-se en l'ús de les TIC a l'aula, compartir experiències amb altres professors i rebre assessoria tècnica i pedagògica. Aquesta plataforma inclou continguts formatius, activitats, tutorials, experts, assessors pedagògics i eines de comunicació i acompanyament.

En l'espai Learning Xperience Telefónica mostra com es poden incorporar les noves tecnologies i les seves propostes en l'entorn escolar i també en l'àmbit de l'empresa en matèria de formació corporativa, entre altres usos. Aquest ecosistema formatiu inclou des d'elements ja estesos en aquest àmbit com la pissarra digital interactiva, fins a diversos dispositius mòbils des dels quals es mostren plataformes web i continguts vinculats amb la docència i la formació. A més de mostrar les diferents plataformes d'aprenentatge desenvolupades per Telefónica Learning Services, es poden provar altres serveis innovadors en l'àmbit educatiu com A +, una eina enfocada que utilitza Telefónica per a la formació de seus empleats, així com les plataformes MOOC (Masive Open Online Courses) basades en un concepte obert i gratuït de formació universitària.

Font: Nota de premsa de Telefónica (12/3/2013, document en pdf)
Presentació en Power point: Solución educación