Publicat el

Macmillan arriba a un acord amb el Departament de Justícia dels EUA pel cas dels preus dels llibres electrònics


El Departament de Justícia dels Estats Units ha arribat a un acord amb l'editorial Macmillan per finalitzar el litigi en el cas dels preus de llibres electrònics pactats. Per situar la notícia en context cal recordar que el proppassat mes d'abril la companyia Apple i cinc de les grans editorials nord-americanes (Simon & Schuster, Hachette, HarperCollins, Penguin i Macmillan) van ser acusades pel Departament de Justícia dels EUA  de conspiració per apujar els preus dels llibres electrònics. Aquest acord estava destinat a tombar el lideratge d'Amazon i la seva política de preus a 9,99 dòlars. Segons les investigacions del Departament el pacte va tenir lloc a  finals de gener 2010 -precisament quan Apple presentava l'iPad-, moment en què va detectar que els preus dels llibres electrònics van apujar entre 2 i 3 dòlars en un lapse de 3 dies.
 
A pocs dies d'haver-se presentat la querella tres de les editorials implicades, Simon & Schuster, Hachette i HarperCollins, varen arribar a un acord extrajudicial. Penquin va arribar a un acord al desembre de 2012.

Segons el comunicat publicat avui, Macmillan ha acceptat pagar 20 milions de dòlars per posar fi al litigi. Aquesta xifra s'afegeix a les sumes que van acordar pagar les altres quatre editorials en el seu moment, que formen un pot que ascendeix a 70 milions de dòlars. Aquests diners es destinaran bàsicament a indemnitzar els compradors que havien adquirit llibres a preus inflats.

El Departament de Justícia continua el litigi contra Apple.

Font: Departament de Justícia dels Estats Units (8/2/2013)