Publicat el

Telefónica s'associa amb Microsoft per crear una plataforma global de vídeo

Telefónica Digital i Microsoft han signat un acord (15/11/2012) amb l'objectiu de crear una Plataforma Global de Vídeo. Basada en la gamma de serveis Microsoft Mediaroom, oferirà serveis de televisió de pagament i per internet a escala global, que estaran a disposició dels clients a través de diversos dispositius, com ara descodificadors de televisió, consoles Xbox 360, tauletes i telèfons intel·ligents. El projecte, que s'iniciarà al Brasil, Xile i Espanya, oferirà serveis de televisió en xarxes de banda ampla d'alta velocitat i xarxes no gestionades (over-the-top).

En paraules de Vivek Dev, director de Serveis Digitals de Telefónica Digital,

El mercat del vídeo està creixent molt ràpidament i nosaltres ja tenim un paper important en l'oferta de serveis de televisió de pagament a Europa i Amèrica Llatina. La nova plataforma ens permet donar resposta als ràpids i profunds canvis que s'estan produint en aquest camp. Ofereix la facilitat i la conveniència d'una plataforma global i convergent alhora que ofereix flexibilitat en matèria de continguts a les nostres operacions locals. A més a més, i molt important, ens permet satisfer la demanda dels nostres clients en tant que permet l'accés a contingutes de vídeo en una cada vegada més àmplia gamma de dispositius.

Per la seva banda, el vicepresident corporatiu de l'àrea de Serveis de Televisió de Microsoft, Tom  Gibbons, ha assenyalat,
Aquest nou acord significa ampliar l'actual col·laboració en el món de l'entreteniment de vídeo i televisió tant en pantalles fixes en l'entorn de la llar com en pantalles de dispositius mòbils.

Amb anterioritat, el 2011, Telefónica i Microsoft ja havien signat diversos acords, com ara un destinat a convertir la consola Xbox en un descodificador per oferir serveis de televisió, i un altre amb l'objectiu de desenvolupar aplicacions en l'entorn Windows Phone.