Publicat el

Plastic Logic, Intel i la Universitat Queen's presenten el prototip PaperTab



L'empresa tecnològica britànica Plastic Logic, conjuntament amb el Human Media Lab de la universitat canadenca Queen's (Kingston, Ontario) i el fabricant de processadors Intel, han presentat PaperTab,  en el marc del CES, Consumer Electronic Show (Las Vegas, 8-11 de gener). Es tracta d'un prototip de pantalla de paper de tinta electrònica flexible de 10,7 polzades, que funciona sobre un processador Intel Core i5. A més a més de flexible, la pantalla és totalment interactiva i tàctil, lleugera i, alhora, resistent. En lloc d'utilitzar diverses aplicacions o finestres en una sola pantalla com es fa a les pantalles i tabletes, els usuaris poden tenir diverses pantalles interactives o PaperTabs, cadascuna amb una aplicació diferent, la qual cosa podria facilitar el treball amb diversos documents alhora.

Us recomanen donar un cop d'ull al vídeo de presentació d'aquest prototip per copsar les seves possibilitats: per exemple poder enviar una fotografia per correu electrònic des d'una PaperTab, simplement tocant la fotografia amb una altra PaperTab, i automàticament aquesta s'envia com a document adjunt. També es pot crear una superfície més gran, per exemple plànols, posant dues o més PaperTabs una al costat de l'altra. I per passar les pàgines, les usuaris només han de plegar la pantalla, sense necessitat d'utilitzar botons.





Recordem que Plastic Logic, va anunciar el proppassat maig, que deixava de fabricar lectors de llibres electrònics, per dedicar-se al desenvolupament la seva patent de paper electrònic, Plastic Paper. Per a més informació sobre el tema us remetem a aquest post.