Publicat el

La Unió Europea llança el portal de dades obertes


La Comissió Europea acaba de llançar en fase beta pública el seu portal de dades obertes. Aquest portal proporciona l'accés a les dades públiques obertes d'aquesta institució i també proporciona l'accés a les dades obertes d'altres institucions de la Unió, òrgans i organismes que ho sol·licitin. Qualsevol persona interessada pot descarregar les dades publicades per reutilitzar, vincular i crear serveis innovadors. Els editors de dades, els desenvolupadors d'aplicacions i el públic en general també poden utilitzar les noves funcionalitats habilitades per les tecnologies semàntiques.

El portal de dades actualment conté 5.811 conjunts de dades de la Comissió Europea. Una gran majoria dels conjunts de dades (5.634 jocs) són publicades per Eurostat, l'oficina estadística de la Unió Europea. Altres proveïdors d'informació inclouen l'Agència Europea de Medi Ambient, la Direcció General de Sanitat i Consum i l'Oficina de Publicacions de la Unió Europea.

El portal té un punt final SPARQL per a proporcionar dades enllaçades, i també per a apuntar a aplicacions que ajudin en el treball amb les dades.