Publicat el

Ulleres de realitat augmentada permeten consultar manuals sense tocar-los


Investigadors del Centre Fraunhofer COMEDD d’Alemanya han desenvolupat unes ulleres de dades amb micropantalla OLED que permeten veure tant el món real com gran quantitat d’informació virtual. Controlades amb el moviment dels ulls, les lents faran possible que mecànics o metges puguin consultar manuals i pàgines web sense necessitat de tocar-los ni d’abandonar el treball que estiguin realitzant.

A fi de poder consultar la informació, les lents són en realitat una micropantalla bidireccional, que permet tant gravar el moviment dels ulls com reproduir imatges. En mirar a través de les ulleres com si s’estigués observant l’horitzó, els usuaris poden consultar dibuixos, mapes, manuals, etc. aparentment projectats a una distància de més d’un metre. Mitjançant una ullada a la tecla amb una fletxa es poden passar les pàgines dels manuals.

Segons explica Rigo Herold, director del projecte, “Malgrat el fet que les ulleres de dades de Google, per exemple, són una mica més elegants [que les nostres], en elles la navegació pels menús encara requereix de l’ús de joysticks, mentre que les nostres ulleres no els necessiten”.

Font: Fraunhofer (31/10/2012)