Publicat el

La nova plataforma Oxford Reference


Oxford University Press acaba de llançar Oxford Reference, una nova plataforma d’obres de referència que integra els ara antics Oxford Reference Online i Oxford Digital Reference Shelf. El nou servei —de subscripció institucional o individual permet a qui consulta accedir i fer cerques creuades als dos entorns i, a més, disposar d’algun contingut extra que és lliure de pagament. Les adreces antigues deixaran de funcionar el 12 de desembre d’aquest any.

La nova plataforma Oxford Reference està estructurada en dues col·leccions: l’Oxford Quick Reference, on es pot comprovar ràpidament un fet o trobar informació clau sobre conceptes, persones o termes, i l’Oxford Reference Library, que, amb més de 180 obres especialitzades, proporciona informació per a aprofundir en el contingut. El material d’accés lliure és compost per línies del temps i alguns articles de referència.

Quant al grau d’actualització, l’Oxford Quick Reference s’actualitza mensualment i incorpora nous continguts tres vegades l’any, mentre que les obres de l’Oxford Reference Library no s’actualitzen mai, si bé el fons es va ampliant progressivament. Per a veure les obres de la plataforma podeu clicar aquí.

El rellançament de la plataforma coincideix amb el 80è aniversari de la primera edició de The Oxford Companion to English Literature, obra que encara es distribueix en paper i que està integrada en la plataforma. A l’últim us deixem un vídeo de demostració de la plataforma.


Font: Comunicat de premsa d'Oxford University Press (19/9/2012)