Publicat el

L'Encyclopædia Universalis, ara només en digital

Després de cinquanta anys des de la seva creació  i més de 700.000 col·leccions venudes, l'Enyclopaedia Universalis, enciclopèdia de referència en llengua francesa, ha anunciat que a partir d'ara es publicarà exclusivament en digital i deixarà de publicar-se en paper.  Fins ara, Encyclopaedia Universalis treia una nova versió en paper cada tres o quatre anys, en 30 volums,  i des de 1995 venia acompanyada d'edicions electròniques, en CDRom, DVD i també en versió en línia, consultable per internet mitjançant subscripció. En aquests moments, el 50% de la facturació prové del negoci digital, i és per aquest motiu que el director general de l'empresa  Hervé Rouanet, explica que
No es tracta pas d'un gir estratègic, sinó d'una gran inflexió centrada en el món de l'educació. Amb 48 col·laboradors i una facturació de 6 milions d'euros l'Encyclopaedia Universalis és una empresa rendible, bàsicament digital.
Encyclopaedia Universalis fou creada el 1966 pel Club français du livre i per Encyclopædia Britannica Inc. El primer volum es va publicar a França el 1968, i la darrera edició és de 2009. L'editorial també ha anunciat que  properament llançarà una última edició limitada, amb un tiratge de 999 exemplars numerats, al preu de 1.494 euros.

Recordem que el proppassat mes de març l'Enciclopèdia Britànica també va anunciar que deixava d'imprimir-se per ser consultable exclusivament  digital, tal i com comentàvem en aquest post.


Font: Le Monde (13/11/2012)