Publicat el

Neix Thema, un nou estàndard internacional de classificació de matèries

Representants de la indústria del llibre han acordat crear un nou estàndard internacional per a la classificació de matèries del llibre que es denominarà PanThema (o Thema, més abreujat). Aquest projecte pretén donar continuïtat a l'actual sistema IBIC que va ser adoptat per Espanya a començaments d'any.

Book Industry Communication (BIC) i Nielsen Book, propietaris del sistema IBIC han cedit els seus drets perquè pugui ser utilitzat com a base per al futur estàndard Thema. Inicialment el nou estàndard conviurà amb altres sistemes existents com (BIC, BISAC, CLIL ...) si bé l'objectiu és que en un futur pròxim es converteixi en l'estàndard únic de catalogació de matèries per al mercat internacional del llibre.

Thema facilitarà la venda de continguts més enllà de les fronteres i alhorà serà prou flexible perquè cada mercat pugui conservvar la seva singularitat cultural.

El projecte es va presentar a la darrera fira de Frankfurt i compta amb el suport de 15 països: Alemanya, Austràlia, Àustria, Canadà, Dinamarca, Espanya, Estats Units, França, Grup Pan Àrab, Holanda, Itàlia, Noruega, Sud-àfrica, Suïssa, Suècia i Regne Unit. L'equip de treball té previst lliurar el primer esborrany de Thema l'abril del 2013.

Font: Federació de Gremis d'Editors d'Espanya