Publicat el

Neix Liberdrac, un nou portal de venda de llibres digitals


El Gremi de Llibreters de Catalunya ha presentat (4/10/2012)  Liberdrac, un portal de venda de llibres digitals que té com a objectiu oferir una àmplia oferta de títols en català i castellà i, properament, també en anglès, tant de fons com les últimes novetats. En paraules d'Antoni Daura, president del Gremi de Llibreters, es tracta d'una experiència col·laborativa, inèdita a l'Estat i en el sector, per posicionar-se en el negoci digital del llibre.  De moment, s'han adherit al projecte 40 llibreries, de les 200 agremiades, que entre les quals Documenta, A peu de pàgina, Empúries, Geli, La Gralla, Parcir, La Capona, La Mulassa i La Central. Liberdrac proporcionarà assessorament tècnic al client i formació per als llibreters que participin al projecte i treballarà amb els principals grups editorials de l’Estat i el seu més important distribuïdor, Libranda, tot i que  pensa ampliar el catàleg progressivament, segons explica Àlex Manyé, coordinador del projecte.  De fet, Liberdrac utilitza el programari informàtic de gestió creat per Libranda. El portal, que es publica en català i castellà, té previst incorporar recursos per connectar els lectors i lectores a les xarxes socials, blocs i recomanacions de llibreters, i surt amb amb aplicacions de lectura adaptades per a tauletes i mòbils Android i Apple. 

Tal i com expliquen, l'objectiu de la gestió compartida és
L’optimització de costos i la millora de l’eficiència del servei, qualitats imprescindibles per a ser competitius. Un exemple: a les petites llibreries se’ls obre un mercat i a les grans se’ls redueixen costos.
En l'acte també s'ha presentat el seu propi lector de llibres electrònic, que es vendrà a través de les llibreries a partir del proper 8 d'octubre al preu de 139€. El lector incorpora pantalla tàctil, connexió wi-fi, diccionaris en català, anglès i castellà i cerca dins el text, i les llibreries podran personalitzar-lo. Si es compra un llibre des del dispositiu de lectura de Liberdrac, el llibre estarà automàticament disponible en els dispositius associats al compte (ja sigui ordinador, tauleta, smartphone o el dispositiu Liberdrac) mitjançant un sistema de sincronització automàtica en el núvol. També es pot descarregar en l'ordinador i transferir-lo a un altre dispositiu de lectura a través del programa Adobe Digital Editions.

Per comprar el primer que cal és registrar-s'hi i triar un PIN. Un cop registrat, el sistema de compra és molt ràpid, amb el sistema one-click-payment (pagament en un sol clic), sense haver d'entrar les dades cada vegada.