Publicat el

The Art of Web Design, un vídeo informatiu sobre el disseny de webs

Us presentem un vídeo realitzat per Off Book, un canal de l'organització nord-americana PBS (Public Broadcasting Service) especialitzat en el món de l'art i la cultura a internet, que emet vídeos informatius  quinzenalment a través del seu canal a YouTube.

El vídeo, titulat The Art of Web Design, dura set minuts i presenta de manera molt dinàmica en què consisteix el disseny de webs i quins elements tenen en compte els dissenyadors. Està dividit en quatre apartats.  En el primer s'explica l'evolució del disseny web des dels anys 90 a l'actualitat:  la creació del HTML, l'avenç que va suposar la incorporació del llenguatge CSS que va permetre als dissenyadors separar l'estructuració del contingut de la presentació del contingut, la millora de l'experiència de la interface amb el llenguatge  Javascript,  el dinamisme que va aportar Flash, i el moment actual en què els desenvolupadors mostren la seva confiança en el llenguatge HTML5. El segon capítol explica en què consisteix la presentació visual de les webs, la importància dels colors, la disposició i la tipografia.  El tercer tracta sobre la importància de conèixer a qui va dirigit el web per poder-lo adaptar a les necessitats dels usuaris i usuàries. I el quart  gira al voltant de l'impacte de l'ús dels mòbils i com el disseny ha de tenir en compte la mida de la pantalla i en quin context i com s'utilitzen els dispositius. Finalment es conclou que la rellevància i la generalització de les persones que aporten i comparteixen continguts fa que proliferin eines que faciliten la creació de webs.

L'explosió d'Internet en els darrers 20 anys ha menat al desenvolupament d'un dels nous mitjans creatius: el lloc web. Els dissenyadors han anant adaptant la web als desenvolupaments tecnològics HTML, CSS, Flash i JavaScript, i han pogut arribar a un equilibri entre la creativitat i la usabilitat. Ara, amb l'avenç de la telefonia mòbil, els principals llocs web han portat l'experiència d'usuari i el disseny responsiu al següent nivell, i d'aquesta manera continua la nostra evolució del món imprès al digital.