Publicat el

Califòrnia crea una biblioteca digital de llibres de text universitaris de codi obert


El Senat de l'Estat de Califòrnia acaba d'aprovar (31/08/2012) dos projectes de llei (SB 1052 i SB 1053) que malden per portar els llibres de text digitals sota llicència de Creative Commons a totes les institucions de post-secundària públiques de Califòrnia. Els llibres, que hauran de ser de franc, se centraran únicament en 50 cursos bàsics de l'ensenyament superior i hauran d'estar disponibles el 2013.

El projecte de llei 1052 estableix que s'ha de crear un consell, anomenat Consell de Recursos d'Eduació Oberta de Califòrnia (California Open Education Resources Council), que seleccionarà i desenvoluparà els recursos digitals, mentre que el projecte 1053 estableix que s'ha de crear la Biblioteca Digital de Califòrnia de Codi Obert (California Digital Open Source Library) que consistirà en el repositori estatal de llibres de text digital i de materials relacionats de codi obert.

Els projectes de llei varen ser proposats pel president del Senat al desembre del 2011 i oficialment varen ser introduïts en la institució el 8 de febrer passat. A fi que els projectes de llei esdevinguin lleis hi manca només la signatura del Governador Jerry Brown, la qual cosa sembla assegurada.

Font: About.com (3/9/2012)