Publicat el

Apple presenta un programari per a autopublicar i visualitzar llibres interactius sobre iPad

Apple presenta un revolucionari mètode per fer anotacions sobre un llibre de text digital: s'agafa un iPad, que es col·loca sobre les cames, i mentre amb la mà esquerra s'aguanta la pantalla en posició vertical, amb el dit índex de la mà dreta es va fent clic sobre les lletres del teclat virtual, procurant que no llisqui massa.
Apple ha presentat (19/1/2012) al Museu Guggenheim de Nova York,  les aplicacions iBooks 2 i iBooks Author. iBooks 2  és una actualització de l'aplicació gratuïta iBooks, que ara incorpora la possibilitat de visualitzar els llibres interactius creats mitjançant el nou programa d'autoedició iBooks Author.

iBooks Author és una aplicació que permet crear i publicar llibres interactius, ja que facilita plantilles predeterminades i  permet agafar materials ja existents a la web, crear galeries de fotografies, incorporar vídeos, animacions i imatges en 3D. La persona que el llegeix pot subratllar, crear fitxes dels extractes ressaltats, i també fer-hi anotacions.  L'aplicació es pot descarregar gratuïtament a través de la Mac App Store. Els llibres creats, i un cop aprovats per Apple, es poden pujar a la plataforma iBookstore. Algunes de les principals editorials nord-americanes de llibres de text i acadèmics, com ara McGraw Hill, Pearson,  Houghton Mifflin Harcourt i Dorling Kindersley ja participen en aquest projecte.

iBooks 2 i iBooks Author conformen un paquet del sistema propietari d'Apple, especialment pensat per a l'iPad i per a l'entorn educatiu.

En l'acte també s'ha presentat una versió actualitzada d'iTunes U, un servei creat el 2007 adreçat als professors a través del qual poden compartir vídeos, notes, material i comunicar-se amb els estudiants, a través de l'iPhone i iPod touch. El projecte iTunes U compta amb la participació de nombroses  universitats, entre les quals Yale, MIT, Berkeley, Oxford, Hardvard, Cambridge, Cornell i la Universitat de Valladolid, que va adoptar aquest programa el 2010, tal i com informàvem en aquest post de Beat.