Publicat el

El Grup 62 posa en marxa el portal Lecturanda


El Grup 62 ha posat en marxa Lecturanda, un portal adreçat al personal docent, alumnes, mares i pares, que ofereix lectures i propostes pedagògiques, en obert i de pagament.

D'una banda, es pot accedir de manera oberta i sense registre previ,  a l'aparador del catàleg complet del Grup 62. La cerca dels títols  del fons es pot fer per autor, títol, edat, gènere, matèria i temàtica, i també per nivells escolars, i des de la fitxa del llibre es mostra l'enllaç a les llibreries on es pot adquirir.  També es pot consultar sense registrar-se prèviament el Diccionari de dubtes de català oral, un diccionari sonor, que inclou més de 2.600 entrades, la pronúncia de les quals es pot sentir en les principals varietats del català dels Països Catalans: el català central, el mallorquí i el rossellonès, el català nord-occidental i el valencià. El diccionari ha estat elaborat per Mònica Montserrat i David Paloma, de la Universitat Autònoma de Barcelona,  i Josep À. Mas de la Universitat Politècnica de València.  Els professors també poden accedir gratuïtament,  però amb registre previ de les seves dades, a propostes pedagògiques de literatura en format PDF.

D'altra banda, Lecturanda ofereix continguts digitals de pagament - 0,99 € per llibre i alumne, amb durada limitada a un curs escolar -  consistents en exercicis interactius i documents sonors. En el moment del llançament el projecte inclou set títols, agrupats en dos itineraris: Roald Dahl (amb els títols El nen, Les bruixes, Matilda i La meravellosa medicina d'en Jordi) i la ciència ficció (amb els títols 1984 de George Orwell, Blade Runner. Els androides somien xais elèctrics? de Philip K. Dick i Mecanoscrit del segon origen de Manuel de Pedrolo).

El portal, creat per l'empresa barcelonina Argus.net, estava en període de proves des del novembre de l'any passat. S'ha vinculat al programari Moodle, una plataforma que permet penjar materials educatius propis, notes i activitats, per a l'alumnat i l'ús intern del professorat.