Publicat el

Grup 62 ofereix un servei d'impressió sota comanda

L'editorial catalana Grup 62, a través de la seva pròpia empresa de serveis logístics Àgora, ha llançat un servei d'impressió sota comanda (o impressió per encàrrec) anomenat IPE 62. Sota el lema "llibres que mai més no s'exhauriran", el servei ofereix la possibilitat d'encarregar exemplars dels títols exhaurits que formen part del fons editorial. El catàleg inclou títols en català provinents dels segells Columna Edicions, Edicions Destino, Edicions 62, Empúries, Mina, Pòrtic, Proa i Sargamata. Entre els títols oferts trobem des d'obres de domini púlic, com Maria Rosa d'Àngel Guimerà, a Ambicions imperials de Noam Chomsky, passant per l'obra completa de Josep Pla. Els títols es lliuren enquadernats en rústica sense solapes, i fresats, no cosits, en format 14,5 x 23 cm, amb coberta en dues tintes on es destaca el nom de l'autor o l'autora, impressió de l'interior en tinta negra. Els lectors poden sol·licitar el títol desitjat a través de les llibreries associades a aquest servei, i el llibre es lliura en un màxim de 20 dies hàbils des de la sol·licitud. El preu del llibre és el mateix que el de la darrera edició disponible, i el descompte a les llibreries és el mateix que tenen establert amb la distribuïdora Un x 1.

A Catalunya ja existeixen altres iniciatives de servei d'impressió sota comanda, com per exemple Tria Llibres i Edicions a Petició, iniciativa de la Universitat de Girona, que vàrem comentar en aquest post de Beat, però la del Grup62 és la iniciativa de major envergadura.

La impressió sota comanda és un servei que va guanyant terreny en el món editorial. Tant és així que l'Associació de Llibreters Americans ha anunciat (12/5/2011) que s'ha associat amb l'empresa On Demand Books, per promocionar el servei d'impressió sota comanda mitjançant la instal·lació de la impressora Espresso Book Machine en les llibreries associades. De fet ja fa temps que algunes llibreries han començat a instal·lar aquestes impressores, com ara la llibreria Blackwell a Londres, la primera d'Europa, que vàrem comentar en aquest post, i la llibreria McNally de Nova York, que vàrem tractar aquí.