Publicat el

Noves eines per a publicacions digitals enriquides que no requereixen coneixements de programació


Arran de l'aparició de les tauletes i, especialment, de l'iPad estan apareixent nous programaris que faciliten als autors i als editors la creació de publicacions enriquides per a aquests dispositius, sense haver de tenir coneixements de programari. Una d'aquestes eines és Push Pop Press, dedicada a crear aplicacions per a l'iPad, iPhone i iPod Touch i que actualment està en fase beta privada. Amb aquest instrument es podran crear llibres, revistes o aplicacions utilitzant els sensors de l'iPad, les característiques de la pantalla touchscreen, el micròfon i altres elements d'aquests dispositius, sense necessitat de tenir coneixements de programari. A continuació us mostrem la presentació de Push Pop Pres a TED (febrer 2011). Els creadors d'aquest programari ja han desenvolupat una primera publicació Our Choice (d'Al Gore).

Push Pop Press TED Talk from Push Pop Press on Vimeo.

Una altra aplicació interessant és Laker. Desenvolupada en html5, permet crear fàcilment aplicacions per a l'iPad i l'iPhone. Requereix, però, uns coneixements bàsics de html i CSS. L'aplicació, bàsica, és de franc. A continuació us mostrem un vídeo de l'aplicació.

Altrament, el mercat de les revistes en l'iPad no sembla que passi per un bon moment: Vanity Fair ha passat de 10.500 exemplars venuts a l'agost a 8.700 al novembre, Glamour va perdre el 20% de lectors a l'octubre i un altre 20% al novembre, quedant-se amb 2.775 i Men's Health va baixar a tot just 2.000 còpies venudes.