Publicat el

Amazon prepara un servei de préstec bibliotecari de llibres digitals Kindle

Amazon.com ha anunciat, a través d'una nota premsa (20/4/2011), que prepara el llançament d'un nou servei que permet el préstec de llibres Kindle (Kindle Library Lending service) a través de les biblioteques dels EUA. Mercès a un acord amb l'empresa Overdrive Amazon prepara la creació d'un servei de préstec de llibres en format Kindle, que es preveu que estarà llest a finals d'any.

Un cop estigui en funcionament els usuaris podran demanar en préstec un llibre digital a la seva biblioteca local, per llegir-lo a través del dispositiu Kindle o a través d'altres dispositius (iPad, iPhone, iPod Touch, Blackberry, Mac, PC i mòbils amb sistema Windows Mobile) mitjançant les aplicacions Kindle que permeten la sincronització entre aparells diversos. Gràcies a la tecnologia de sincronització Whispersync, el servei també permet la recuperació de les notes que incorporen els lectors, si aquests tornen a demanar el llibre en préstec o compren el mateix títol. Fins a la incorporació del Kindle, el servei de préstec OverDrive només ha funcionat a través de dispositius i smartphones que suporten el format ePub, com ara Sony Reader, Nook, iPad, entre d'altres.

Recordem que OverDrive és la distribuïdora nord-americana més important de llibres digitals especialitzada en biblioteques, i dóna servei a 11.000 biblioteques i institucions educatives. Val a dir que no totes les editorials han adoptat polítiques de préstec per a biblioteques, i les absències més notables entre les grans editorials nord-americanes són Macmillan i Simon & Schuster.