Publicat el

Amazon estrena botiga de llibres Kindle a Alemanya


Vuit mesos després del llançament de la primera botiga Kindle al Regne Unit, la primera fora dels EUA, el portal alemany Amazon.de ha llançat (21/4/2011) una secció Kindle dedicada a la comercialització de dispositius de lectura Kindle i llibres digitals en format Kindle. En aquests moments la botiga Kindle dóna accés a 650.000 títols, dels quals només uns 25.000 són en alemany, incloent-hi els milers de clàssics que es poden descarregar en el Kindle de manera gratuïta. També es poden adquirir mitjançant subscripció o compra única els principals diaris alemanys i internacionals en format digital per a Kindle. Seguint les pautes de la llei alemanya de preu fix, són els editors els qui marquen el preu dels llibres Kindle. Així, per exemple, l'editorial Lübbe ha fixat el preu del títol de Dan Brown El símbol perdut (Das verlorene Symbol) en 8,49 €, que representa un 15% més barat que la seva versió en rústica.

La botiga distribueix el Kindle-3 de tercera generació (no pas el DX encara, que de moment no es comercialitza fora de les fronteres dels Estats Units i Canadà). El ven al mateix preu que si es compra a través d'Amazon.com, és a dir, 139 $ amb versió wi-fi i 189$ si també incorpora la connectivitat 3G.
Des del moment que grans editorials alemanyes van començar a incorporar llibres Kindle a la botiga internacional, tot feia pensar que es crearia una botiga Kindle a Alemanya.

D'ençà de la seva creació el 1995, ja són vuit els països amb portal d'Amazon: Estats Units d'Amèrica, Canadà, Gran Bretanya, França, Alemanya, Xina, Japó, Itàlia, però de moment, només els portals d'Amazon als EUA, Japó, el Regne Unit, i ara, Alemanya, ofereixen la possibilitat de comprar directament dispositius de lectura i llibres digitals Kindle.

Es donen una sèrie de circumstàncies que fan pensar que Amazon no trigarà en obrir un portal a Espanya. D'una banda, l'octubre de l'any passat Amazon comprava BuyVip, un portal amb seu a Madrid dedicat a la venda de roba de marca, esportiva, sabates i complements; al desembre fitxava Koro Castellano, la fins aleshores directora de Tuenti, com a directora general de BuyVip; més tard la seva filial britànica Amazon.uk comença a anunciar que enviaria a clients espanyols les comandes que superin les 25 lliures esterlines de manera gratuïta; el proppassat mes de febrer la companyia iniciava un procés de contractació de personal a Espanya a través del portal InfoJob; i, finalment, Amazon (a través de la seva seu a França), ha arribat a un acord amb la Federació de Gremis d'Editors d'Espanya per obtenir les referències dels 300.000 títols de la base de dades de DILVE (Distribución de Información del Libro Español en Venta) amb l'objectiu d'integrar-les en el seu sistema, tal i com ja us anunciàrem en aquest post.