Publicat el

McGraw-Hill i Pearson oferiran llibres de text per a l'iPad, a través d'Inkling


Dues de les principals editorials nord-americanes de llibres de text, McGraw-Hill i Pearson, han invertit en Inkling, una empresa fundada el 2009, que realitza i distribueix llibres de text interactius, amb vídeos i àudio, adaptats per a l'iPad. Hom es pot descarregar l'aplicació Inkling sobre l'iPad de manera gratuïta, previ registre de dades personals. En aquests moments Inkling ofereix 55 llibres de text de diverses editorials, com ara John Wiley & Sons, Prentice Hall o W.W. Norton, i amb la incorporació de títols de McGraw-Hill i Pearson, esperen arribar als 100 títols durant aquesta tardor. Els llibres es poden adquirir sencers o per capítols. Segons Matt MacInnis, el director d'Inkling
Aquest no és cap programa pilot per part de les editorials, sinó que es tracta d'un compromís real per tirar el negoci endavant.
Tot i que es desconeix l'import de la inversió, l'aposta de Pearson i McGraw per l'entorn iPad - sense abandonar la plataforma CourseSmart amb la qual hi treballen des de fa anys - és un exemple més de la tendència a incorporar un major grau d'interactivitat a l'hora de crear continguts pedagògics.


Font: The New York Times (23/3/2011)