Publicat el

Es llança Manuscript@CSIC, portal de manuscrits orientals de les Biblioteques del CSIC

S'acaba de llançar (25/3/2011) Manuscript@CSIC, un portal que presenta les col·leccions de manuscrits en hebreu, àrab i aljamiat conservats en les biblioteques del CSIC. Manuscript és una acció conjunta entre l'Instituto de Lenguas y Culturas del Mediterráneo y Oriente Próximo, l'Escuela de Estudios Árabes de Granada i la Unidad de Coordinación de Bibliotecas del CSIC, per a difondre els fons manuscrits en llengües orientals de les seves biblioteques: Biblioteca Tomás Navarro Tomás del Centro de Ciencias Humanas y Sociales i la Biblioteca de la Escuela de Estudios Árabes.

El projecte ha consistit en la catalogació codicològica, la informatització, la digitalització, la restauració i finalment la difusió d'aquests fons. En total s'han digitalitzat 149 obres, 42.000 imatges en alta resolució. Manuscript@CSIC és un projecte Simurg: fons digitalitzats del CSIC. El portal incorporarà progressivament manuscrits d'altres llengües.

Tot i que el passat 4 de març es va fer un avançament de la presentació del portal a la seu de l'Escuela de Estudios Árabes del CSIC a Granada, el proper mes d'abril se'n farà la presentació oficial a Madrid.

Font: ECO, Espacio de Comunicación. Usuarios y bibliotecas del CSIC (25/3/2011)